bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzediensten

terug naar overzicht
responsivewebdesign

De tijd dat mensen enkel vanop hun pc op het internet surften ligt al een tijdje achter ons. Steeds meer internetgebruikers vinden de weg naar tablets en smartphones. En toch zijn heel wat websites niet ‘duimvriendelijk’ als ze niet op pc worden bekeken. Mobiele surfers haken af omdat de navigatie te complex is, buttons te klein zijn, de inhoud niet overzichtelijk is, enz.

Dankzij KameleonPlus komt daar verandering in. Aangezien wij er van overtuigd zijn dat mobiel surfen dé toekomst is gaan we de uitdaging aan om al onze websites op alle toestellen even betrouwbaar te maken.

Voordelen van responsive webdesign:
  • Uw website werkt optimaal, gelijk op welk toestel hij wordt bekeken
  • Er hoeft slechts één keer content geschreven te worden en deze kan worden aangepast volgens het type bezoeker
  • Mobiele gebruikers haken niet langer af als ze uw website bezoeken, uw doelgroep wordt dus beter bereikbaar
  • U kunt gemakkelijk updates uitvoeren vanuit 1 Content Management Systeem (CMS)
De technische kant van het verhaal

Responsive webdesign is dé manier om deze uitdaging waar te maken. Er wordt slechts één website gemaakt en de code hoeft maar één keer geschreven te worden, maar automatisch wordt er rekening gehouden met de resolutie en de afmeting van het scherm.

Een website op een klassieke computer wordt dus anders weergegeven dan op een tablet en een smartphone. Aan de hand van media queries in CSS wordt een andere lay-out toegepast, afhankelijk van de grootte en de resolutie van het scherm.

Bekijk gerust deze site op uw tablet of smartphone als u eens wil ondervinden wat responsive webdesign inhoudt. Of test het door uw browservenster kleiner te maken en dan ziet u meteen hoe alles aangepast wordt volgens de grootte van het venster.

Heeft u interesse in een responsive website?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208

 

Neem contact op met KameleonPlus