bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
Internetgebruik via smartphones en tablets blijft stijgen
31 oktober 2014 I , ,

Aangezien wij dag in dag uit met het internet bezig zijn en we vooral ook inzetten op responsive webdesign, is het voor ons uiteraard interessant om te blijven volgen hoe het aantal mobiele internetgebruikers zich verhoudt ten opzichte van de internetgebruikers op desktop en laptop.

Tot enkele jaren geleden was er gewoon geen verhouding. Op dat moment was er nog geen sprake van mobiel internet. Vanaf 2009 kwamen echter eerst smartphones en later ook tablets op de proppen. Dat was het begin van een steile opgang. Begin 2014 maakten wereldwijd reeds 26% van de internetgebruikers een connectie via smartphone of tablet.

Intussen heeft 10Zig Technology een interactieve tool gemaakt die het mobiel internetverkeer wekelijks blijft vergelijken met het internetverkeer via desktop en laptop. Dit op basis van Google Analytics profielen van een 10-tal strategisch gekozen websites in Amerika, Europa en Australië.

Volgens de laatste cijfers is het aantal mobiele internetgebruikers intussen gestegen naar 32% en als het zo verder stijgt zou dat in maart 2017 boven de 50% komen. Met andere woorden, op dat moment zouden meer mensen op het internet surfen via smartphone of tablet dan via gewone computers en laptops.

Een interessante evolutie en nogmaals een bewijs dat een responsive website voor elk bedrijf steeds meer een noodzaak is.

Hebt u interesse in een responsive website?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208

 

Neem contact op met KameleonPlus