bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

Woordenlijst

Terug naar woordenlijst

Opt-in

Een opt-in pagina is een webpagina die de bedoeling heeft van namen en emailadressen van bezoekers te verzamelen, zodat je deze kunt toevoegen aan een mailinglijst. De bezoeker geeft hierbij expliciet de toestemming om later e-mails van je te ontvangen. Dit is dus iets helemaal anders dan spam, waar men ongevraagd mails naar je verstuurt.

Het is belangrijk om duidelijk en transparant te zijn en dat je de bezoeker zelf een keuze laat maken. Welke nieuwsbrieven wil men ontvangen, hoe vaak wil men deze ontvangen, etc. Om een goede band op te bouwen met de bezoeker kun je hem best zo veel mogelijk waarde geven. Vergeet niet dat veel mailboxen al overspoeld worden met mailtjes. Jezelf onderscheiden is daar dus de boodschap. En uiteraard geef je ook altijd de mogelijkheid om zich uit te schrijven als men je emails niet langer wil ontvangen.

Om te vermijden dat mensen een vals email-adres opgeven kan ook gebruik worden gemaakt van een dubbele opt-in. Hierbij krijgen bezoekers eerst nog een mailtje waarin de toestemming nog eens moet worden bevestigd.

Neem contact op met KameleonPlus