bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

Woordenlijst

Terug naar woordenlijst

Local SEO

Veel mensen zijn op zoek naar bedrijven dicht in hun buurt. Daarom is local seo zeer belangrijk. Local SEO zorgt ervoor dat je website vlotter gevonden wordt bij lokale zoekopdrachten, in ons geval bijvoorbeeld “webdesign roeselare”. Bij zo'n zoekopdrachten (een product of dienst in combinatie met een plaatsnaam) krijgt de bezoeker naast de zoekresultaten ook een lijst met passende lokale bedrijven te zien (met contactgegevens en een google maps kaart).

Soms wordt deze local pack zelfs getoond zonder dat men de plaatsnaam effectief heeft ingetikt. Iemand die zoekt vanuit Roeselare op het woord 'webdesign' zal dus ook vaak een lijst krijgen met websitebouwers uit de buurt.

Voor veel (kleinere) bedrijven is het vaak interessanter dat er mensen uit de regio op hun website komen dan mensen die veel verder wonen. Lokale bezoekers zijn hen nog net iets meer waard. Vandaar mag zeker niet vergeten worden om de local SEO in te stellen. Meld je bedrijf aan in Google Mijn Bedrijf, zorg dat je overal dezelfde gegevens gebruikt, duidt belangrijke gegevens zoals adres en telefoonnummer duidelijk aan in de html-code (semantische code), etc.

Neem contact op met KameleonPlus