bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

Woordenlijst

Terug naar woordenlijst

Link Juice

link juice is een seo term. Het duidt aan hoeveel waarde of autoriteit een webpagina door de jaren heen heeft opgebouwd. Die waarde wordt bepaald door een aantal factoren.

Eerst en vooral is het belangrijk hoeveel backlinks er naar je pagina verwijzen. Als een andere website naar jouw pagina door linkt dan wordt er ook waarde van die andere website naar jouw pagina doorgegeven. Hoe meer backlinks en hoe hoger de autoriteit van de pagina's die naar de jouwe verwijzen, hoe hoger je eigen link juice wordt. Enkel als er gebruikt wordt gemaakt van no-follow code wordt de link juice niet doorgegeven.

Ook binnen je eigen website wordt link juice van pagina tot pagina doorgegeven. Dieper gelegen pagina's worden dikwijls als de meest gedetailleerde en waardevolle gezien. Neem een webshop als voorbeeld. De zoekmachine zal liever doorlinken naar een detailpagina van een product dan naar een overzichtspagina.

De link juice wordt gekoppeld aan de url van de pagina. Zolang de URL niet verandert blijft de link juice dus ook behouden, ook als bijvoorbeeld de opmaak van de pagina veranderd wordt.

Neem contact op met KameleonPlus