bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
Waarom HTTPS tegenwoordig een must is
23 augustus 2017 I ,

De dag van vandaag is iedereen volledig vertrouwd met het internet, maar je kan er niet omheen datniet alles rozengeur en maneschijn is. Hacken, virussen,... het zijn maar enkele van de gevaren die om de hoek loeren. Je kunt alleen maar hopen dat paswoorden, persoonsgegevens, etc niet in verkeerde handen geraken. Als eigenaar van een website kun je echter op een eenvoudige manier de gegevens van je bezoekers beter beveiligen.

Wat is https?

Wanneer iemand via een browser verbinding maakt met een website worden gegevens over het internet verspreid. Dit gebeurt via http of voluit HyperText Transfer Protocol. Hetzelfde gebeurt via HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), maar daar is via een ssl-certificaat nog een extra beveiligingslaag aan toegevoegd. De data tussen een browser en een server worden hierdoor versleuteld en dat maakt deze data onleesbaar voor mensen met slechte bedoelingen.

Waaraan herken je een veilige site?

Een https-adres (beveiligd met een SSL-certificaat) kan makkelijk herkend worden in de url-balk van een browser. Enerzijds door het slotje naast en anderzijds door de vermelding van de letters 'https' in het website adres. In bepaalde browsers staat daarnaast ook nog de vermelding 'secure' of 'veilig'. Bij sommige browsers gaat het zelfs al zover dat bezoekers gewaarschuwd worden voor een onveilige website als deze niet over https beschikt.

Waarom http niet langer voldoende is

Http was tot voor kort de standaard voor normale websites. Dat ballonnetje gaat echter niet langer op. Mensen zijn zich meer en meer bewust van de gevaren op het internet en onderzoek wijst uit dat men steeds vaker op zoek gaat naar websites met het bewuste slotje. Vooral als men betalingsgegevens moet invoeren (bijvoorbeeld op een webshop) vertrouwt men steeds minder een site die niet over https beschikt. Kies dus zeker voor https als je je bezoekers een veilig gevoel wilt geven.

Het belang van https voor een hogere ranking in Google

Ook voor Google geeft https een enorme meerwaarde aan je website. Zo biedt een beveiligde website een enorme plus op het gebied van seo. Google wil het gebruik van https aanmoedigen en geeft in zijn zoekresultaten de voorkeur aan websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat. En het is zelfs de bedoeling dat websites zonder https in de nabije toekomst extra zullen bestraft worden. Niet alleen met een mindere ranking in de zoekresultaten, maar ook door expliciet in de URL-balk aan te duiden dat een http website niet veilig is.

Wil je een veilige website of wil je je http-website laten omzetten naar https?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208
Neem contact op met KameleonPlus