bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
Is je website niet mobiel vriendelijk? Google straft het binnenkort af!
8 april 2015 I , ,

Er is al veel over gesproken, maar binnenkort is het effectief zo ver. Vanaf 21 april wordt het voor uw ranking in Google nog belangrijker of uw website mobiel vriendelijk is of niet. Vanaf dan wordt dit door Google immers mee genomen in hun algoritmen die deze ranking bepalen.

De bedoeling is dat websites die niet mobiel vriendelijk zijn weg vallen uit de mobiele seo. Met andere woorden, mensen die mobiel surfen zullen deze websites niet langer tussen hun resultaten in Google zien staan.

Enorme impact op aantal bezoekers

Het wegvallen uit de mobiele SEO kan uiteraard een grote impact hebben op het aantal bezoekers van uw website. Het aantal mobiele zoekopdrachten wordt immers steeds groter. Er wordt verwacht dat tegen eind 2015 het aantal mobiele zoekopdrachten groter zal zijn dan het aantal desktop zoekopdrachten. Als je weet dat bijna 9 op de 10 mensen Google als zoekmachine gebruiken, dan is het duidelijk dat bedrijven met mobiel vriendelijke websites vanaf 21 april een enorm voordeel zullen hebben op hun concurrenten waarvan de website niet is aangepast.

Waarom geeft Google de voorkeur aan mobiele websites?

Eén van de redenen hebben we al in bovenstaande alinea vernoemd. Google merkt dat steeds meer mensen hun zoekmachine mobiel gebruiken. De smartphone is niet meer weg te denken en het aantal mobiele zoekopdrachten wordt logischerwijze steeds groter. Google wil hun bezoekers op een zo efficiënt mogelijke manier de informatie laten vinden die ze nodig hebben. Websites die niet mobiel vriendelijk zijn horen daarom niet langer thuis tussen de mobiele zoekresultaten. Deze wekken bij de bezoekers immers enkel maar frustratie op.

Test of uw website mobiel vriendelijk is

Maar hoe weet u nu of uw website voor Google voldoende mobiel vriendelijk is? Heel simpel, via
deze tool van Google kunt u dit heel vlot controleren. Wij zijn alvast makkelijk door de test geraakt!

Wilt u uw website mobiel vriendelijk maken om zichtbaar te blijven in Google?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208

 

Neem contact op met KameleonPlus