bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
Is een goed ontworpen logo noodzakelijk?
12 oktober 2014 I , ,

Vaak komt het voor dat ondernemers het belang van een goed logo onderschatten. Niet iedereen is er van overtuigd dat dit iets extra biedt. In de huidige maatschappij heb je als bedrijf echter maar één kans op een goede eerste indruk. Om meteen te scoren is een weldoordacht logo met bijbehorende huisstijl van onschatbare waarde.

Wat is een goed logo?

Over een goed logo zouden we zeker een volledig artikel kunnen vullen, misschien een ideetje voor later. Hier zullen we het echter kort samenvatten. Probeer het eerst en vooral simpel te houden. Zo wordt het voor de mensen makkelijker om uw logo te herkennen en te onthouden. Te veel onnodige fantasietjes leiden enkel maar af van de boodschap. Daarnaast is het belangrijk dat u er iets tijdloos van maakt en zorg er vooral ook voor dat u zich onderscheidt van uw concurrenten. Een logo hoeft wat ons betreft niet altijd direct uit te beelden wat het bedrijf doet, maar het moet uiteraard wel bij uw bedrijf passen. Een logo voor een speelgoedwinkel zal er bijvoorbeeld helemaal anders uitzien dan een logo voor een begrafenisondernemer.

Wat is het belang?

Het logo en de huisstijl vormen, wat ons betreft samen met de website, het gezicht van het bedrijf. Dit is voor ondernemers een eerste kans om een streepje voor te hebben op de concurrentie. Het geeft potentiële klanten vertrouwen in uw bedrijf. Zeker voor starters is dit iets wat uitermate belangrijk is. Zorg ervoor dat u in het oog springt en dat de mensen u op een positieve manier onthouden. Dit is de basis voor al uw verdere communicatie.

Het ontwerpen van een goed logo is niet eenvoudig. Wenst u een professionele uitstraling?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208

 

verwanteartikelen
Neem contact op met KameleonPlus