bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
Hoe vermindert u de laadtijd van uw website?
21 oktober 2014 I ,

Mensen hebben tegenwoordig steeds minder tijd. Dat heeft ook zijn invloed op het geduld dat ze uitoefenen bij het bezoeken van websites. Onderzoek leert dat heel wat bezoekers uw website meteen weer verlaten als de eerste pagina niet snel genoeg laadt. Dit is uiteraard een slechte zaak, vooral omdat dit een negatieve invloed heeft op uw ranking in Google. Hoe dit komt bespreken we in een ander artikel.

In dit artikel gaat het ons over de snelheid van uw website en de opdracht voor websitemakers is hierin heel simpel: hoe sneller hoe beter! Hieronder geven we enkele zaken mee die kunnen helpen bij het verbeteren van de laadtijd van uw website. Naast deze zaken zijn er uiteraard nog een hoop andere tips, maar we hebben ons beperkt tot wat wij het interessantste vinden. Eén voor één zaken die vlug aangepast kunnen worden en toch een mooi voordeel bieden.

Hou er rekening mee van bij het ontwerp

Vaak zijn de simpelste zaken de meest efficiënte. Eén daarvan is goed nadenken bij het ontwerp van de website. Dankzij een goed doordachte structuur kunt u er voor zorgen dat bezoekers snel de info vinden die zo nodig hebben. Zo moeten er immers minder pagina's geladen worden om tot de gewenste info te komen.

Afbeeldingen zo klein mogelijk houden

Een andere simpele regel is het gebruiken van zo klein mogelijke afbeeldingen. Als de afbeelding die op uw site getoond wordt 500px breed moet zijn, dan is het uiteraard zinloos een afbeelding in te laden die drie keer zo groot is. Het lijkt logisch, maar het is een vaak voorkomende fout.

Ook bij responsive webdesign is dit heel belangrijk. Afbeeldingen moeten op smartphones vaak kleiner getoond worden dan op een gewone computer. De beste optie is dan ook om twee verschillende bronbestanden te voorzien. Op smartphone wordt de kleinste versie getoond, op een gewone computer de grootste versie.

Code zuiveren

Een detail dat ook heel veel verschil kan maken is het opruimen van de code. Vaak komt het voor dat bepaalde zaken dubbel staan, dat er onnodige zaken in staan, enz. Kijk dus even na of alles wat in uw code staat echt nodig is en pas aan waar nodig. Verder is het ook beter om geen zaken zoals javascript te gebruiken indien dit niet nodig is. Indien er wel javascript wordt gebruikt, dan kunt u deze bestanden, samen met de css bestanden, best comprimeren en bundelen waar mogelijk.

Caching

Hoe dynamischer de website, hoe meer gegevens er uit de database moeten worden gehaald. Logischerwijze is dit ook iets dat de laadtijd niet ten goed komt. Door caching te gebruiken worden bepaalde zaken tijdelijk opgeslagen, waardoor de gegevens bij een volgend bezoek een stuk sneller geladen worden.

Zoals gezegd zijn er nog meer middelen om de snelheid te verhogen. Als u echter al rekening houdt met het bovenstaande dan zal dat al een groot verschil maken.

Bent u niet tevreden over de snelheid van uw website en wilt u dit laten veranderen door een professionele firma?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208

 

Neem contact op met KameleonPlus