bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
Hoe houdt u uw website brandend actueel?
7 augustus 2015 I

U denkt eraan uw website te vernieuwen? Wat ons betreft altijd een goed idee. Alleen stopt het niet van zodra de website online staat. Het is om verscheidene redenen belangrijk dat de website ook na de lancering regelmatig aangepast wordt. Als de inhoud van uw site steeds hetzelfde blijft dreigen bezoekers immers sneller af te haken en heeft de website het ook moeilijker om goed te scoren in Google.

Toch is het in praktijk meestal één van de eerste zaken die verwaarloosd worden. De prioriteiten liggen vaak elders en er zijn altijd wel belangrijkere zaken te doen binnen een bedrijf. Nochtans hoeft het geen enorme opgave te zijn om de site actueel te houden. Met een minimum aan tijd en moeite kunt u het maximale uit uw website halen. Hierbij enkele tips:

Goede voorbereiding

Denk eerst en vooral goed na voor uw uw nieuwe website online zet. Op die manier kunt u het zich in een later stadium een pak gemakkelijker maken. Wat wilt u uw bezoekers aanbieden? Hoeveel werk zal erin kruipen om dit telkens actueel te houden? Zijn er nutteloze zaken die u beter kunt schrappen? Dit en nog veel meer andere vragen kunt u zichzelf op voorhand stellen. Als u op al deze vragen al een antwoord weet voor er begonnen wordt met de ontwikkeling van de website dan heb u al een serieuze stap gezet.

Handig en gebruiksvriendelijk cms

Zorg ervoor dat uw website gekoppeld wordt aan een handig en gebruiksvriendelijk CMS. U wilt immers geen tijd verliezen doordat u constant moet zitten zoeken hoe het moet. Als het allemaal te ingewikkeld wordt dan zult u al snel de moed verliezen. En net dat moet u vermijden, want dit is de eerste reden om het aanpassen van uw website uit te stellen. Als alles vlot gaat en uw makkelijk uw weg vindt doorheen het CMS dan zal het een plezier zijn om er telkens uw tijd in te steken.

Vast tijdstip

Vaak beseft men wel dat de website aangepast moet worden, maar vindt men gewoon de tijd niet. De agenda puilt elke week uit en het aanpassen van de website is het eerste dat moet wijken. Er is maar één manier om dat te vermijden: voorzie een vast moment om uw website bij te werken. Is dit één dag in de maand of enkele uren per week, het maakt niet uit. Als u telkens eenzelfde tijdstip vrij houdt in uw agenda wordt het al snel een gewoonte om actief bezig te zijn met de inhoud van uw website. En dat is uiteindelijk toch wat u moet bereiken?

Zelf uw website bezoeken

Vergeet niet uw eigen website regelmatig te bezoeken. Zo ziet u direct wat er verouderd is, welke zaken eens opgefrist mogen worden, enz. Wees kritisch en probeer u in de plaats te stellen van andere bezoekers. Op die manier zorgt u ervoor dat uw website interessant blijft en de bezoekers met plezier terug keren.

Hebt u plannen voor een nieuwe website en zoekt u daarvoor de juiste begeleiding?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208

 

Neem contact op met KameleonPlus