bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
Facebook blokkeert toegang niet-gebruikers, kleine bedrijven zijn de dupe!
11 december 2015 I

Wie in België geen lid is van facebook kan sinds gisteren geen toegang meer krijgen tot het online platform. Dit als gevolg van de veroordeling die Facebook hier opliep omdat het niet alleen het surfgedrag van gebruikers volgde, maar ook dat van niet-gebruikers.

Facebook reageert

Eerder deze maand besliste de rechtbank van eerste aanleg in Brussel dat Facebook niet langer niet-gebruikers mag volgen via cookies en de social plugins die je overal op het net vindt. Houden ze zich hier niet aan dan moeten ze een dwangsom van 250000 euro per dag betalen.

Facebook voelde zich hierdoor uiteraard benadeeld en een reactie liet niet lang op zich wachten. Het liet al snel weten in beroep te gaan en nu blokkeerde het dus ook volledig de toegang voor niet-gebruikers.

Kleine bedrijven de dupe

Gevolg daarvan is dat publieke pagina's (bv van winkels, bedrijven, restaurants,...) niet langer te bekijken zijn door niet-gebruikers. Een groot probleem voor zaken die enkel nog een facebook pagina en geen eigen website meer hebben. Zij kunnen immers de miljoenen mensen zonder Facebook profiel niet meer bereiken (lees hier meer in een artikel in Het Nieuwsblad).

Momenteel is het afwachten of er nog verandering komt in de situatie, maar het hangt in ieder geval volledig van Facebook af of de pagina's ooit nog terug zichtbaar zullen worden of niet. Wat er ook gebeurt, het toont nogmaals aan dat het voor kleine zaken een risico kan zijn om de eigen website te verwaarlozen en volledig in te zetten op Facebook als communicatiemiddel met (potentiële) klanten.

Wilt u niet langer afhankelijk zijn van Facebook en denkt u toch weer aan een eigen website?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208

 

Neem contact op met KameleonPlus