bezoek  op Facebook bezoek KameleonPlus op Google+

onzeblog

terug naar overzicht
E-commerce zit in de lift, m-commerce is dé toekomst
5 november 2014 I , ,

Iedereen doet het wel eens, shoppen op het internet. U verliest er niet alleen minder tijd mee, vaak zijn er ook promoties te vinden die enkel online geldig zijn. Tot voor kort bestond er bij veel mensen een beetje drempelvrees om online dingen te bestellen. Maar de laatste jaren heeft de meerderheid die vrees toch overwonnen. Recente cijfers van Ecommerce Europe tonen aan dat de e-commerce markt zich enorm ontwikkelt. Tegenover de buurlanden hinkt België nog steeds een beetje achterop. Maar aangezien de markt ook hier serieus groeit wordt verwacht dat die kloof snel gedicht zal worden.

Webshops voor mobiele surfers

Maar er is meer! Net zoals bij gewone websites wordt het bij webshops steeds belangrijker om ook mobiele surfers aan hun trekken te laten komen. M-commerce (voluit mobile commerce) heeft nog een lange weg af te leggen, maar nu al is duidelijk dat er enorme mogelijkheden in schuilen. Mobiele applicaties zijn daarvoor een oplossing, maar volgens BeCommerce verkiezen de meeste Belgische e-handelaars toch een adaptieve mobiele website. Grotendeels omwille van het financiële aspect. Speciale applicaties ontwikkelen naast de gewone website is immers een stuk duurder.

Veel potentieel, ook voor lokale handelaars

In ieder geval, m-commerce is dan misschien bezig aan een opmars, het potentieel dat nog niet benut wordt is immens. Momenteel verliezen de Belgische handelaars immers nog enorm veel klanten aan gerenommeerde buitenlandse webshops. Als nog meer lokale winkels de stap durven zetten naar een eigen webshop die ook mobiel werkt dan liggen daar enorm veel kansen. Als u het verstandig aanpakt natuurlijk!

Hebt u plannen voor een webshop en zoekt u daarvoor de juiste begeleiding?
Neem contact op met KameleonPlus
of bel 0473 736 208
Neem contact op met KameleonPlus